Koffie To Go – NU – in je eigen koffiebeker

Met een recordaantal van 1.113 vrijwilligers registreerde de organisatie Schone Rivieren Nederland dit jaar eveneens een recordaantal afvalitems namelijk 210.000 items. Absolute topscoorder bleek de ‘coffee to go’-beker. Vandaag wordt daarom de to go campagne gestart om te pleiten voor een verbod op gratis bekers voor eenmalig gebruik. Jaarlijks worden in Nederland 3 miljard koffiebekers weggegooid! Tijdens de monitoringsronde dit voorjaar werden zo’n 1.800 wegwerpbekers langs de Nederlandse rivieren gevonden, gemiddeld 3 per 100 meter rivieroever. Dat moet en kan anders! Daarom start Schone Rivieren Nederland de TO GO campagne . Het doel: van hergebruik de norm maken en uiteindelijk een verbod op gratis wegwerpbekers. Doe je mee? bestel nu hier exclusief jouw gratis actiepakket, klik hier >