Donatie voor preventie van zwerfvuil

Milieuvereniging Markkant ontvangt donatie voor preventie van zwerfvuil

‘We waren blij verrast met de mooie donatie van de Vegetarische Slager’ aldus Peter von Meijenfeldt, voorzitter Natuur- en Milieuvereniging Markkant Breda. ‘De schenking van twaalfhonderd euro kunnen we goed gebruiken voor ons zwerfvuil-project Stadsjutters’. Stadsjutters monitoren met behulp van de app Litterati zwerfafval in de regio Breda. De verzamelde data worden op statistische kaarten gezet. Op die manier kan de aard en omvang van het probleem in beeld worden gebracht. En het wordt mogelijk de veroorzaker van het zwerfafval op het spoor te komen. Dat biedt kansen voor preventie. De vereniging werkt voor het onderzoek samen met Hogeschool Avans. De Gemeente Breda ondersteunt
het inhoudelijk met additionele gegevens. ‘We kunnen het bedrag goed gebruiken voor de aanschaf van data-grijpers voor de vrijwilligers’ zegt Von Meijenfeldt. ‘Dat zijn grijpers waar je je telefoon op kunt vastklikken en dan, terwijl je raapt, data verzamelt. Ook willen we het geld gedeeltelijk gebruiken voor specifieke acties zoals het monitoren van parkeerplaatsen, schoolomgevingen of rondom prullenbakken. Kortom een geweldige gift van de Vegetarische Slager voor een zwerfafval-vrij Breda in de toekomst’.